71686018_2459023771032730_5058374162083479552_o

Naeckte Brouwers nemen aandeel in Pontus Brewing

In de afgelopen periode heeft de oprichter van Pontus Brewing, Nando Servais, gesproken met Jan Albert van der Veen en Michel Lagrand van de Naeckte Brouwers. Gesproken is over de toekomst van Pontus Brewing, want samen sta je sterker! De zeilen worden gehesen en Pontus Brewing gaat weer volle vaart vooruit!

De Naeckte Brouwers nemen een aandeel van 50% en verstevigen daarmee het fundament van Pontus. De samenwerking die al ontstond bij de oprichting van Pontus Brewing in 2013 (als Brouwerij Pampus) wordt versterkt. Het past in de strategie en filosofie om de samenwerking te intensiveren omdat beide brouwerijen elkaar op diverse gebieden aanvullen.

Pontus kan nu gebruik maken van het team van de Naeckte Brouwers en dus meer kennis delen op gebied van brouwen, marketing, sales en logistiek. Daarnaast kan Pontus constant beschikken over de brouwlocatie in Amstelveen-Bovenkerk en gaat daardoor van huurbouwerij naar fysieke brouwerij. Nando blijft het gezicht en de drijvende kracht van Pontus Brewing. Er komt een core range, welke het hele jaar beschikbaar is, aangevuld met seizoensbieren en specials. Daarnaast gaat Nando recepten ontwikkelen voor nieuwe Beach Brews (lichtere, zomerse bieren) en Monster Brews (zwaardere, donkere bieren) en gaat hij zich bezighouden met verkoop en marketing.

De core range bestaat uit:
* Lighthouse; saison/farmhouse ale van 6,5%,
* Sirens’ Song; American pale ale met jeneverbessen van 5,5%,
* Oceanic Flight; India pale ale van 6,5% en
* Gigantic Sailor; Double India pale ale van 8,0%.

Beschikbare seizoensbieren:
* Pricus; Doppelbock van 7,5%
* Captain Goatee; Ondergistende bock van 7,0%

Pontus Brewing is in 2013 opgericht door Nando Servais als Brouwerij Pampus. Op verzoek van een Belgische brouwerij werd de naam in 2016 gewijzigd in Pontus Brewing. De thematiek en nautische verwijzingen bleven. Net als de filosofie om uitdagende bieren te maken voor hen met een ‘Thirst for life’.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *